Sponsorzy i partnerzy

Więcej informacji na stronie: www.grodzisk.pl

Centrum Kultury w Grodzisku Mazowieckim

Centrum Kultury w Grodzisku Mazowieckim to jeden z najnowocześniejszych tego typu obiektów na Mazowszu. Poza licznymi sekcjami, kółkami zainteresowań, zespołami, oferuje nowe, ciekawe formy obcowania z kulturą, rozrywką i rekreacją. Realizowana jest szeroka oferta dydaktyczno-rozrywkowo-rekreacyjna. Sala Widowiskowa bardzo często w godzinach dopołudniowych zamienia się w salę koncertową lub teatralną – odbywają się tam bowiem zajęcia dydaktyczne dla szkół z zakresu muzyki klasycznej czy teatru.

Centrum Kultury organizuje zajęcia podczas których można szlifować swoje umiejętności taneczne, muzyczne, teatralne, plastyczne, fotograficzne, można też pod okiem fachowców grać w szachy. Posiada również bogatą ofertę rekreacyjną – prowadzone są zajęcia fitness, jogi, aikido, tai-chi. Na co dzień z różnego rodzaju zajęć korzysta obecnie ponad 600 dzieci, młodzieży i dorosłych i liczba ta stale rośnie. Lokalne kino funkcjonuje siedem dni w tygodniu i mimo, że nie współpracuje z żadną siecią komercyjną, oferuje nowości kina światowego z premierami włącznie i osiąga coraz lepsze wyniki ekonomiczne.

Więcej informacji na stronie: http://centrumkultury.eu/

MTG Agri-Rol S.A.

MTG Agri-Rol S.A. jest inwestorem Osiedla Książenice, wyjątkowego projektu budowy od podstaw Miasta-Ogrodu, w którym zamieszka ok. 1000 rodzin. Realizujemy projekt Osiedla Książenice kompleksowo, dbając zarówno o aspekty ekologiczne, jak i społeczne inwestycji. Dbamy o stały rozwój infrastruktury drogowej, handlowo-usługowej, oświatowej.

Wspieramy działalność lokalnych organizacji jak Fundacja Miasto-Ogród Książenice, Klub Miłośników Książenic, Przystanek Książenice czy Ochotnicza Straż Pożarna w Książenicach. Sponsorujemy rozwój kultury, sztuki i sportu poprzez wspieranie Centrum Kultury w Grodzisku Mazowieckim, Grodziskiego Chóru Bogorya, Klubu Żeglarskiego Czysty Wiatr, Klubu sportowego Pogoń. Nasze działania zdobyły uznanie lokalnych władz, od których otrzymaliśmy szereg nagród i podziękowań.

Osiedle Książenice to dla nas nie tylko inwestycja. To projekt, w który wkładamy siły i serce. Wszystko po to, aby żyło się tu wygodnie, bo Osiedle Książenice to najlepszy adres w promieniu 30 km od Pałacu Kultury.

Więcej informacji na stronie: www.osiedleksiazenice.pl

dbPrint

Drukarnia db PRINT POLSKA należy do grupy db PRINT, która ma swoje oddziały w 4 krajach, na 2 kontynentach. Ogółem drukarnie zatrudniają 120 profesjonalistów z dziedziny poligrafii, a każda z jednostek tworzących grupę wnosi swój wkład, wzbogacając ją o doświadczenia poszczególnych jednostek.

Drukarnia db PRINT POLSKA mieści się w Grodzisku Mazowieckim niedaleko Warszawy. Nasza nowoczesna drukarnia, zajmująca powierzchnię 1 300 m2 w tym 1 000 m2 hali produkcyjnej, posiada maszyny offsetowe arkuszowe Komori i introligatornię. Jesteśmy wrażliwi na ochronę środowiska naturalnego, dlatego do realizacji powierzonych nam prac używamy farb roślinnych biodegradowalnych i doradzamy naszym klientom korzystanie z papierów certyfikowanych ekologicznie lub pochodzących z recyklingu. To dla Państwa przeszliśmy pozytywnie audyt, w wyniku którego otrzymaliśmy certyfikaty FSC i PEFC.

Więcej informacji na stronie: www.dbprint.pl

REMONDIS

Więcej informacji na stronie: www.remondis-electro.pl

Klub Żeglarski Czysty Wiatr

Grodziski Klub Żeglarski “Czysty Wiatr” został założony w październiku 2003 r. z inicjatywy instruktorów harcerskich i byłego Szczepu Wodniackiego. Sama idea zintegrowania środowiska w tematach żeglarskim i turystycznym może dać nam szansę na większy „dostęp” do środowiska oraz pomóc szkole w wychowaniu młodzieży.

Naszymi podstawowymi celami są:

• organizowanie i propagowanie żeglarstwa turystycznego i rekreacyjnego wśród członków, harcerzy i rodzin członków klubu;
  • upowszechnianie wiedzy o ochronie naturalnego środowiska wodnego;
  • organizowanie szkoleń żeglarskich dla członków klubu, młodzieży, harcerzy i szerokich rzesz społeczeństwa Grodziska i okolic;
  • organizowanie zajęć dla dzieci z rodzin patologicznych;
  • uczestnictwo w imprezach oraz organizowanie imprez sportowo-turystycznych na terenie działalności klubu, oraz czynne wspieranie władz miasta i powiatu Grodzisk Maz. w podejmowaniu akcji na rzecz ochrony środowiska.

Oprócz realizacji wytyczonych celów wychowawczych Klub organizuje rejsy stażowo-szkoleniowe na małych i średnich jachtach, prowadzi szkolenia i kursy żeglarskie, wystawy, spotkania itp.

Więcej informacji na stronie: http://czystywiatr.pl/

Organizator

Patroni